foto

Loes die bij Myrthe thuis komt voor haar 3 kinderen

Myrthe Lionarons (medewerker Graafschap College): “Loes had bij binnenkomst direct aandacht voor mijn drie kinderen. Best een uitdaging dacht ik. Twee ondersteunen bij hun huiswerk en luiers verschonen bij de kleinste. Ik kon met een gerust gevoel aan het werk en Loes ging aan de slag! Gemotiveerd, enthousiast, maar misschien wel het belangrijkste was dat m’n kinderen het geweldig vonden en zeiden: ‘Mama wanneer komt juf Loes weer.’” Loes Henrix (tweedejaars student van de opleiding Onderwijsassistent): “Ik vind het heel leuk om te doen. Het sluit aan bij mijn opleiding, ik kan eindelijk in deze corona-tijd weer nuttig aan de slag, ik merk dat ze echt blij met zijn met m’n komst én ik kan wat bijverdienen. Super toch!”

Mitchel geeft les, begeleidt met huiswerk en voetbalt samen met de kinderen

Esmay Kersten (medewerker Graafschap College): “Een lastige combi: je kinderen thuis lesgeven én zelf werken. Daarom zijn we zo blij met Mitchel! Een paar ochtenden in de week helpt hij onze kinderen Koen (12) en Irin (10) met het maken van ingewikkelde staartdelingen, het voorbereiden van een topotoets, het maken van een spellingsles… en hij zorgt er ook nog voor dat ze buiten even lekker in beweging zijn. Echt een geweldige oplossing! Koen en Irin kijken er iedere keer naar uit als hij komt en zeggen: ‘Mitchel is echt een leuke meester én hij kan heel goed uitleggen, mam’.” Mitchel van Reij (student Onderwijsassistent): “Vanwege Covid-19 kan ik nu minder stagelopen. Gelukkig heeft het Graafschap College een fijne oplossing bedacht. Ik ben gekoppeld aan een erg leuk en vriendelijk gezin met twee kinderen. Ik geef hen thuis les en begeleid ze met hun huiswerk. Zo kunnen de ouders rustig werken. Ik heb er veel plezier in en ik merk ook aan de kinderen dat ze het fijn vinden als ik er ben. Op deze manier helpen we elkaar en maken we plezier!”

cas3
case2

Sharon helpt bij de familie Kloppenburg

Sharon Peppelman (student Onderwijsassistent): “Ik ben zo blij dat ik weer met kinderen kan werken! Tijdens de lockdown viel mijn stage weg en nu kan ik weer doen waarvoor ik word opgeleid.” Lenny Kloppenburg (medewerker Graafschap College): “Sinds een week hebben we een aantal dagdelen Sharon in huis, een kanjer van een onderwijsassistent. Onze twee kinderen, mijn man en ik vinden haar fantastisch: Ze is duidelijk en lief voor de kinderen, ze begeleidt de kinderen bij hun huiswerk en speelt met ze. En wij kunnen ondertussen relatief ongestoord onze werkzaamheden verrichten. Dus het werk hoeft niet verplaatst te worden naar de avonduren 😉. Echt een win-win situatie voor ons allemaal!”

Aanmelden